Θεσσαλονίκη Οδηγός Πόλης από το ξενοδοχείο Luxembourg

Η Θεσσαλονίκη είναι το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πολιτικό κέντρο της Ελλάδας και το λιμάνι της του είναι επίσης μεγάλης σπουδαιότητας για την Ελλάδα και τη νοτιοανατολική ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Η πόλη κατέχει ένα μοναδικό χαρακτήρα και μια ομορφιά λόγω της διακριτικής και σημαντικής ιστορίας της, του μωσαϊκού λαών και πολιτισμών,της αρχιτεκτονικής και του τρόπου ζωής. Σε σχέση με τηνΑθήνα η πόλη Θεσσαλονίκης έχει μια διαφορετική αίσθηση: πιό διαφορετική και μυστηριώδης με μια χαλαρή αλλά και ταυτόχρονα ζωηρή ατμόσφαιρα.

Με ένα μοναδικό πολυπολιτισμικό υπόβαθρο η Θεσσαλονίκη είναι το μέρος όπου 3 θρησκείες συναντήθηκαν, όπου Έλληνες, οι Εβραίοι και οι οθωμανικοί Τούρκοι έζησαν στην αρμονία για αιώνες.

Η πόλη είναι γεμάτη ζωή. Μεγάλοι λεωφόροι, πάρκα και πλατείες που δίνουν πράσινη ομορφιά σε συνδυασμό με τις γραμμές δέντρων στις εμπορικές οδούς. Υπάρχουν επίσης παλαιά σπίτια και νεοκλασσικά κτήρια που στέκονται δίπλα-δίπλα με τις σύγχρονες οικοδομήσεις και δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις.

Οι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης είναι γνωστοί για τη φιλική διάθεση και τη φιλοξενία τους σε όλη την Ελλάδα. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τη σπουδαία κουζίνα της. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και στις παραδοσιακές πίτες και κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει τις πολυάριθμες ταβέρνες.

 

Τι αξίζει να επισκεφθείτε

Λευκός Πύργος

Λευκός Πύργος

Το σύμβολο της Θεσσαλονίκης και το σημείο αναφοράς και των ντόπιων και των επισκεπτών. Δίπλα στη θάλασσα, στη παραλία της Θεσσαλονίκης, θυμίζοντας την ιστορία της πόλης. Κατα τον 19ο αιωνα λειτουργούσε ως φυλακή και σήμερα είναι ανοιχτός στο κοινο ως μουσείο τέχνης και ιστορίας.

Λαδάδικα

Λαδάδικα

Η περιοχή από την οδό Κουντουριότου μεχρι την οδό Διαμαντή και από την οδό Χίου μεχρι τη οδό Λήμνου  είναι γνωστή ως Λαδάδικα . Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλά μπαρ, εστιατόρια και το μουσείο των αρχαίων ελληνικών και βυζαντινών οργάνων.

Πλατεία Αριστοτέλους

Πλατεία Αριστοτέλους

Η πιο εντυπωσιακή πλατεία της Θεσσαλονίκης. Κτίρια με σπουδαιά αρχιτεκτονική , cafe, μαγαζιά καθιστούν την πλατεία ένα μέρος γεμάτο ζωή σε ολη την διάρκεια της ημέρας. Σημείο στο οποίο όλες οι μεγάλες γιορτές γιορτάζονται.

Ναός Αγίου Δημητρίου

Ναός Αγίου Δημητρίου

Η εκκλησία του μητροπολίτη αγίου της Θεσσαλονιίκης αποτελεί ένα ιδιαίτερο και σημαντικό αξιοθέατο της πόλης. Η αρχική εκκλησία χτίστηκε το 313 μ.Χ. και επανακατασκεύαστηκε το 1948 σύμφωνα με τα πρωτότυπα σχέδια αφου είχε καταστραφεί προηγουμένως δυο φορές απο φωτιά.

Αψίδα του Γαλερίου

Αψίδα του Γαλερίου

Σήμειο συνάντησης κάθε Θεσσαλονικιού και το πιο χαρακτηριστικό μνημείο στο κέντρο ακριβώς της Θεσσαλονίκης.

Ροτόντα

Ροτόντα

Η Ροτόντα ανήκει στα περίκεντρα οικοδομήματα, στο κυκλικό της σχήμα άλλωστε οφείλει και την ονομασία της. Κτίστηκε στα χρόνια του καίσαρα Γαλερίου, γύρω στα 306 μ.Χ., ως ναός του Δία ή του Κάβειρου ή κατ΄ άλλους ως Μαυσωλείο του ιδίου. Στον άξονά της κατέληγε πομπική οδός που συνέδεε τη θριαμβική αψίδα του Γαλερίου με το ανακτορικό συγκρότημα, που έχει ανασκαφεί νοτίως της Εγνατίας οδού. Τώρα λειτουργεί ως εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η είσοδος ειναι ελεύθερη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό
είναι υποχρεωτικό
espa banner espa banner
espa banner